Politika

Brisel: Predstavljeno crnogorsko zakonodavstvo u oblasti vanjskih odnosa

1206_brisel_skrining
U
Briselu je danas održan bilateralni analitički pregled pravne tekovine za 30. pregovaračko poglavlje koje se odnosi na vanjske odnose. Sastanak je sa crnogorske strane otvorio šef radne grupe za ovo poglavlje Goran Šćepanović, a s evropske strane savjetnik u Direkciji za Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Tursku i Island u Generalnoj direkciji za proširenje Marta Garsija Fidalgo.

Brisel: Predstavljeno crnogorsko zakonodavstvo u oblasti vanjskih odnosa
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku je učestvovalo 13 članova radne grupe koji su predstavnicima Evropske komisije, kroz jedanaest prezentacija, predstavili stepen usaglašenosti domaćeg zakonodavstva s evropskim propisima u oblasti zajedničke trgovinske politike, bilateralnih investicionih sporazuma, razvojne politike i humanitarne pomoći, kaže se u saopštenju MVPEI dostavljenom Portalu Analitika.

Pored zakonodavnog, predstavljen je postojeći institucionalni okvir kao i administrativni kapaciteti Crne Gore za efikasno sprovođenje propisa u ovoj oblasti. Predstavnici EK su konstatovali da je crnogorsko zakonodavstvo u značajnoj mjeri usklađeno s pravnom tekovinom EU i izrazili zadovoljstvo kvalitetom pripremljenih prezentacija.

U pripremi sastanka su učestvovali članovi radne grupe iz Ministarstva ekonomije, Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Ministarstva finansija, Uprave carina, Centralne banke Crne Gore, Zavoda za statistiku Crne Gore i Privredne komore Crne Gore, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika