Politika

SAMARDŽIĆ: Nekima treba zahvaliti na radu, poslije njihove kampanje podrška NATO-u je manja

1206dragan
C
rna Gora u budućnosti sama ne može riješiti pitanje nacionalne bezbijednosti i zato je članstvo u NATO-u  trajno rješenje  crnogorske stabilnosti, kazao je u emisiji RTCG „U centar“ načelnik general štaba Vojske Crne Gore, viceadmiral Dragan Samardžić. Komentarišući nizak nivo podrške javnog mnjenja NATO integracijama, Samardžić je kazao da kampanju za ulazak u NATO treba da vode kompetentni ljudi, a onima koji to nijesu, kazao je, treba se zahvaliti.

SAMARDŽIĆ: Nekima treba zahvaliti na radu, poslije njihove kampanje podrška NATO-u je manja
Portal AnalitikaIzvor

„Crna Gora ne može sama organizovati sistem odbrane, koji će biti garant bezbijednosti. Ako nemate bezbijednost svojih građana, ako svi oni koji treba da ulažu u Crnu Goru nemaju taj osjećaj, trajno rješenje je članstvo u NATO“, kazao je Samardžić.

Na pitanje zašto onda podrška članstvu nije veća, viceadmiral je naglasio da kampanja mora biti bolja, da se treba spustiti na nivo običnog čovjeka i govoriti o životnim pitanjima.

"Tu kampanju moraju da rade kompetentni ljudi. Treba govoriti i o 1999. godini, objasniti što se sve dešavalo. Govorio sam i da se nekim ljudima treba zahvaliti na radu i oni ne treba da idu u kampanju, jer nakon njihovog nastupa imamo manju podršku javnosti nego prije", kazao je Samardžić.

Portal Analitika