Politika

Gašparovič: Puna podrška Crnoj Gori na putu ka EU

12gasparovicokjpg
P
redsjednik Crne Gore Filip Vujanovuć na poziv predsjednika Republike Slovačke Ivana Gašparoviča učestvuje na 18. Samitu predsjednika država centralne Evrope u Bratislavi. Prvog dana boravka u Bratislavi Vujanović je imao bilateralni sastanak sa predsjednikom Republike Slovačke Ivanom Gašparovičem.

Gašparovič: Puna podrška Crnoj Gori na putu ka EU
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednici su konstatovali odliče državne odnose i izrazili zadovoljstvo uzlaznim trendom u razvoju ekonomske saradnje. Predsjednik Vujanović je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci i aktivnom doprinosu Slovačke napretku Crne Gore na putu približavanja ka EU i NATO. Takođe, ukazao je na značaj potencijala u oblasti ekonomije , a posebno u energetici, malim i srednjim preduzećima i turizmu, kaže se u saopštenju iz Vujanovićevog kabineta.

Predsjednik Crne Gore je istakao da se odlični državni odnosi sve više reflektuju na ekonomsku saradnju.

Gašparović je čestitao Crnoj Gori na ostvarenim rezultatima u pregovaračkom procesu sa EU. "Učešće Predsjednika Vujanovića na Samitu, još jedan je pokazatelj Evropske politike Crne Gore, rekao je predsjednik Gašparović i dodao da Crna Gora može i dalje računati na punu podršku Slovačke u procesu evropskih i evroatlanstskih integracija".

Portal Analitika