Društvo

Školski čas pred Biljardom

1206uceniciok
U
čenici Osnovne škole „Pavle Rovinski“, njih oko 40 u pratnji svojih nastavnika, danas su se u sklopu jednodnevnog izleta upoznali sa Cetinjem, gradom koji predstavlja istorijsko jezgro Crne Gore i njegovim znamenitostima. Ovogodišnji izlet, koji im je omogućila kompanija „Elko Tim”, posvećen je obilježavanju 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša, pa su učenici imali priliku da posjete nekadašnju Njegoševu rezidenciju Biljardu i Mauzolej na Lovćenu.

Školski čas pred Biljardom
Portal AnalitikaIzvor

Današnjoj posjeti Cetinju najviše su se obradovali učenici, koji su ispred Biljarde simbolično održali školski čas, tokom kojeg su recitovali Njegoševe stihove, stihove drugih autora koji su pisali o Njegošu, govorili o biografiji ovog pjesnika, ali i pričali neke anegdote iz njegovog života.

Zamjenica direktora OŠ Ljubinka Nedić kazala je da je izlet prilika da se učenici bolje upoznaju sa životom i djelima  Njegoša i to u godini kada se obilježavaju dva vijeka od rođenja ovog istaknutnog pjesnika i mislioca.

“Drago nam je što smo, uz podršku kompanije Elko Tim, školsku godinu upotpunili i ovim vannastavnim segmentom, koji je ne samo zabavan, već i edukativan, i na taj način nagradili učenike koji su postigli najbolje rezultate na različitim konkursima, takmičenjima i manifestacijama”- kazala je Nedić.

Ona je navela da se uprava škole svake godine trudi da na izlete pošalje različite đake, kako bi što veći broj njih uvidio da se rad i trud ne nagrađuju samo peticama, ali i kako bi osnovci, kao budući uspješni ljudi, na vrijeme shvatili šta je filantropija.

“Elko Tim, sa kojim već osam godina nagrađujemo najbolje đake na kraju školske godine izletima ili ekskurzijama, primjer je kako treba njegovati filantropiju i biti odgovoran prema svojoj lokalnoj zajednici. Važno je da mladi ovo nauče još u osnovnoj školi”, navela je Nedić.

Kompanija Elko Tim ovogodišnji je dobitnik Evropske nagrade za društvenu odgovornost u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

Projekt menadžer Elko Tima Igor Majer saopštio je da kompanija tradicionalno, kroz organizaciju izleta i ekskurzija za učenike OŠ “Pavle Rovinski”, motiviše učenike da postižu što bolje rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima tokom godine.

“Uvijek se trudimo da u saradnji sa upravom škole ekskurzije budu i tematski prilagođene uzrastu i interesovanjima djece, pa su đaci OŠ “Pavle Rovinski” do sada na ovim izletima učili o ekologiji, prozvodnji struje, pomorstvu u Crnoj Gori, ali i posjetili eko selo i upoznali se sa tradicionalnim, pomalo zaboravljenim vrijednostima”, rekao je Majer.

U prethodnih sedam godina, zahvaljujući Elko Timu, učenici ove osnovne škole obišli su Zlatibor, Beograd, Dubrovnik, Žabljak, Budvu, Skadarsko jezero, hidroelektrane Piva i Perućica, kao i marinu Porto Montenegro.

U sklopu današnje posjete, učenici su imali priliku i da obiđu lokalnog proizvođača hrane Sušaru “Marković" i upoznaju se sa procesom proizvodnje hrane, kao i da se provedu u Avanturističkom parku na Lovćenu.

Portal Analitika