Politika

LP: Političke razmirice ne prelamati preko leđa vjernika

liberalilogook
Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi i Islamskoj zajednici neophodno je omogućiti da izgrade svoje vjerske objekte u Podgorici ne prelamajući bilo kakve političke razmirice preko leđa crnogorskih vjernika, ocijenili su u Liberalnoj partiji.

LP: Političke razmirice ne prelamati preko leđa vjernika
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Opštinskog odbora LP Podgorica Esad Šainović, u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika napominje da se liturgija CPC u Podgorici 13 godina svake nedjelje i tokom crkvenih praznika, obavlja na poljani koja je dio parka Kruševac.

Liberalna partija prema riječima Šainovića, apeluje na sve političke subjekte da daju podršku “svakom ko pokaže makar i malu želju i namjeru da CPC dobije mjesto koje joj pripada”.

- Nema krova nad glavama crnogorskih vjernika, a kako je krenulo neće ga ni biti. Lični politikanski stavovi i personalne pizme ne smiju da nadvladavaju državne i nacionalne ciljeve. Nije korektno svoje lične animozitete, prema saborcima u vladajućoj koaliciji, stavljati ispred opšteg dobra- kazao je Šainović.

Prema njegovim riječima liberali su zatečeni zbog činjenice da se ne može realizovati predlog Glavnog grada da se CPC-u i Islamskoj zajednici dodjeli lokacija za izgradnju hrama i Mešihata.

- Sve je teže razlikovati ko je u vlasti, a ko čini opoziciju, ko kojoj ideologiji pripada, ko su vjernici, ko ateisti, a ko agnostici, kazao je Šainović.

Prema njegovim riječima, građani Crne Gore, mogu samo da se pitaju “kada će se definisati status CPC kao što je definisan status ostalih vjerskih zajednica ali i kada će naša država, koja je prije sedam godina obnovljena, biti i ustanovljena”.

 

 

Portal Analitika