Zabava

VIDEO: Djevojke iz izraelske vojske ponovo polugole plešu sa oružjem

okizreal
N
edjelju dana nakon što su u dva navrata u tabloidima širom svijeta obljavljene seksi fotografije izraelskih djevojaka na odsluženju vojnog roka, na društvenim mrežama se pojavio video snimak, na kome igraju razgolićene. "Igrajte kao prostitutke oko šipke!", savjetovala je jedna devojka na početku snimka."

VIDEO: Djevojke iz izraelske vojske ponovo polugole plešu sa oružjem
Portal AnalitikaIzvor

Za razliku od ranijih fotografija, identitet snimljenih na videu nije poznat, kao ni datum kada je snimljen.

Na klipu jedna devojka kaže svojoj prijateljici da će postaviti snimak na Fejbuk i upozorava je: "Ja ću te aploudovati, ne bi trebalo da gledaš snimak. Učiniću to i tagovati te".

Na snimku se vide djevojke kako igraju, neke u donjem dijelu uniforme, jedna samo s tangama, s oružjem u ruci ili u blizini.

Nakon što su prošlonedjeljnje fotografije izazvale čitavu buru reagovanja, ne samo u Izraelu i nazvane dubiozno Gaza strip( po engleskom nazivu pojas Gaze, izraelska armija je osudila takav potez, ističući da se kosi s etičkom kodeksom vojske)

Mnogi mediji širom svijeta objavili su te fotografije s licima koja nisu zamagljena, već se vide.

Armija je nekoliko dana kasnije najavila da će uvesti nove propise za korišćenje društvenih mreža odnosno da će one biti zabranjene za pripadnike tajnih jedinica, mada je istkala da to nema veze s fotografijama.

Nisu međutim svi osudili ponašanje devojaka. Bivša izraelska vojna cenzorka Rahel Dolev je izjavila da nije bila šokirana, već je rekla da ima slične fotografije u svom albumu zaključanom u magacinu.

 

 

Portal Analitika