Abiznis

Radulović predlaže programirano gašenje KAP-a

1206brankoradulovicok
P
otpredsjednik Skupštine i poslanik DF-a Branko Radulović ocijenio je da je trenutna situacija u vezi sa podgoričkim Kombinatom aluminijuma potpuno haotična i da mu sve pomalo liči na ruski rulet. On je ponovio stav partijskog kolege Nebojše Medojevića da bi povodom novonastale situacije trebalo da reaguje Vrhovno državno tužilaštvo.

Radulović predlaže programirano gašenje KAP-a
Portal AnalitikaIzvor

"Vrhovni državni tužilac mora da uđe u fabriku i mora da se raskine taj ugovor. Mora se početi sa nekim barem minimalnim investicijama i moramo postati minimum normalna država", izjavio je  Radulović na konferenciji za novinare.

Ukoliko KAP  isključe sa mreže, Radulović predlaže uvođenje programiranog gašenja.

-Istovremeno bih krenuo da investicijama i sa svim ostalim stvarima i KAP bi u septrembru bio veoma dobra fabrika. Stručnjaci iz regiona su saglasni da je budućnost aluminijuma vrlo perspektivna. Mislimo smo na jesen da napravimo jedno udruženje, ali zbog ovakvog ludila koje vlada u Crnoj Gori mi ćemo pokušati da to napravimo do kraja mjeseca. Doći će najeminentiji stručnjaci iz ove oblasti", najavio je Radulović, napominjući da su trenutno svi proizvođači aluminijuma u velikoj krizi.

-Nije tačno da će mostarski Kombinat aluminijuma ugasiti. Kombinat aluminijuma u Mostaru je jedna od najboljih bazičnih kompanija koja proizvodi aluminijum u Evropi, trenutno proizvodi 135 hiljada elektrolitičkog aluminijuma. Rekao sam im blago vama što imate ovakav aluminijumski kombinat- naveo je Radulović..

Portal Analitika