Kultura

Nikezić: Na 26. Barskom ljetopisu 55 kulturnih programa

1206barskilj
B
arski ljetopis nastavlja dobru tradiciju: ove godine će imati 55 programa koji će biti priređeni od 14. jula do 25. avgusta, a među njima je i sopstvena produkcija pozorišne predstave „Taštinarije“, kazao je za Portal Analitika direktor Kulturnog centra u Baru, Ćazim Nikezić.

Nikezić: Na 26. Barskom ljetopisu 55 kulturnih programa
Portal AnalitikaIzvor

- Program smo, uglavnom, uobličili, ali još postoje neki koje treba precirati. Kao i prethodnih godina, biće to multimedijalna manifestacija, sa književnim, muzičkim, likovnim, pozorišnim i filmskim sadržajem. Nastavljamo dobru tradiciju i ove godine ćemo imati 55 programa u okviru Barskog ljetopisa – kaže Nikezić.

1206cazimnOn podsjeća da se u okviru ove manifestacije održavaju još dva veoma bitna događaja: jedan modni – Fashon Show, i jedan muzički – festival Etno luka, oba tokom avgusta u Starom Baru.

- Od svih programa, ono što sa sigurnošću mogu da najavim da ćemo i ove godine imatinašu produkciju. To je predstava „Taštinarije“ koju po tekstu Obrada Nenezića režira Draško Đurović. Premijera će najvjerovatnije biti 10. avgusta – potcrtava Nikezić i dodaje da će program, prije svega – imena koja će gostovati na 26. Barskom ljetopisu – biti konačan početkom jula.

Kako i za većinu ljetnjih kulturnih programa, najveći dio sredstava Barski ljetopis dobija iz budžeta opštine. Uz to, Ministarstvo kulture na konkursu za sufinasiranje projekata dodijelilo 15.000 eura za organizaciju 26. Barskog ljetopisa i 3.000 eura za Međunarodni festival etno muzike Etno Luka Stari Bar.

Portal Analitika