Podgorica

VIDEO: Otvorena Ulica šeika Zaida

seikyaidok
Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, u prisustvu predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića i ministra ekonomije Ujedinjenih Arapskih Emirata sultana Bin Saeda Al Mansorija, svečano je otvorio Ulicu šeika Zaida, iza Atlas Capital Centra. Istovremeno je obilježen završetak radova na Atlas Capital Centru čije je otvaranje najavljeno na jesen ove godine.

VIDEO: Otvorena Ulica šeika Zaida
Portal AnalitikaIzvor

Mugoša je izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja nove ulice u dužini od 150 metara, koja spaja Cetinjski put i Bulevar Džordža Vašingtona. Ulica šeika Zaida, prema njegovim riječima, dobila je ime po veoma istaknutom državniku, osnivaču UAE, šeiku Zaidu (Zayed) bin Sultanu Al Nahijanu, koji je doprinio ujednijenju arapskog naroda.

mugisaseikok- Profesionalna biografija ovog državnika ukazuje na to da se radi o ličnosti od međunarodnog značaja. Šeik Zaid je započeo i ostvario program izgradnje čitave zemlje, transformišući je od nerazvijene u modernu, bogatu i prosperitetnu državu, vizionarski izgrađujući zdravstvenu, obrazovnu i kompletnu nacionalnu infrastrukturu dostupnu svim građanima, kazao je Mugoša prilikom otvaranja nove ulice.

- Davanjem imena ulici po ovoj istaktnutoj ličnosti, simbolično i trajno se čuvaju uspomene i odaje počast principima i vrijednostima koje doprinose razumijevanju i saradnji među narodima, dodao je gradonačelnik Podgorice i podsjetio da je šeik Zaid svojevremeno bio aktivan član Pokreta nesvrstanih te veliki prijatelj SFRJ i njenog predsjednika Josipa Broza Tita.

seikunutraokMugoša je napomenuo i da je zajednički cilj dvije prijateljske zemlje, Crne Gore i UAE, da maksimalno unaprijede ekonomsku saradnju, te da investitori iz UAE nađu svoj ineres za ulaganje u razvojne projekte Crne Gore i njenog glavnog grada.

Prema riječima gradonačelnika, stambeno poslovni kompleks Atlas Capital Center predstavlja jednu najvećih investicija u Crnoj Gori i plod je saradnje domaćeg investitora Atlas grupe i Capital Investment-a iz Abu Dabija.

- U njemu će se uskoro naći diplomatska predstavništva jednog broja zemalja i poslovna predstavništva najpoznatijih svjetskih kompanija i brendova - najavio je Mugoša.

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević najavio je na jesen otvaranje Atlas Capital Center-a, napomenuvši da je da se radi o 100.000 metara kvadratnih poslovnog i stambenog prostora, te da je riječ o investiciji vrijednoj 140 miliona eura.

 

 

 

 

 

Portal Analitika