Svijet

Grčka vlada ugasila državnu televiziju

1206protestgrckaok
V
lada Grčke odlučila je da privremeno zatvori državnu televiziju i radio, što je iznenadilo javnost, ali i zaposlene u toj medijskoj mreži koji su odmah počeli da protestuju, javljaju agencije.

Grčka vlada ugasila državnu televiziju
Portal AnalitikaIzvor

TV kanali grčke državne televizije - Ert 1, Ert 2 i Net prestali su sa redovnim programom i emituju proteste zaposlenih, kojima su se ispred zgrade Erta pridružili i građani.

Predstavnik grčke Vlade za informacije Simo Kedikoglu saopštio je da će 2.658 zaposlenih u nacionalnoj televiziji biti otpušteno, a sva tri kanala zatvorena.

On je obrazložio da je ova odluka donesena zbog štednje i pojasnio da će državni elektronski mediji kasnije biti ponovo otvoreni u novom formatu i sa znatno manje zaposlenih, ali nije precizirao koliko.

Sindikat radnika ERT-a saopštio je da je konzervativna vlada, u težnji da ostane na liniji sa kreditorima iz EU i Međunarodnog monetarnog fonda, spremna da žrtvuje javni servis i državni radio.

 

foto: AP

primjenu lijekova na bazi marihuane, poput podjezičnog spreja „Sativex" ili kapsula „Marinola", ali bi ona mogla omogućiti i korišćenje sirove marihuana proizvedene pod strogim uslovima isključivo za medicinske svrhe, poput one koju proizvodi „Bedrocan" u Holandiji.

 

Ovo je, ipak, samo prvi korak, jer put je još dug.

„Zakon nam prije svega omogućava odblokiranje procesa istraživanja kanabinoida", rekao je portparol Sindikata farmaceuta Filip Gertner, koji je izrazio sumnju da će se ti lijekovi brzo pojaviti na tržištu.

U Evropi, marihuana je u medicinske svrhe dozvoljena u Austriji, Češkoj Republici, Finskoj, Njemačkoj, Italiji, Holandiji i Španiji.

Portal Analitika