Društvo

Sveštenik SPC bez dozvole boravka u Crnoj Gori

1206HNcrkva
M
inistarstvo unutrašnjih poslova donijelo je rješenje da sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske Aleksandar Papić, koji se na službi u Herceg Novom nalazi od 2003. godine, odmah napusti teritoriju Crne Gore, jer, kako su obrazložili, njegov boravak predstavlja prijetnju za bezbjednost države, piše Dan.

Sveštenik SPC bez dozvole boravka u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Na odluku MUP-a, paroh Papić je podnio žalbu Upravnom sudu, koji je naložio da se rješenje o protjerivanju ukine do okončanja sudskog postupka pokrenutog pred nadležnim institucijama, piše ovaj list.

- Već više od godinu dana traje moja borba sa MUP-om Crne Gore i na kraju su donijeli odluku da me protjeraju. MUP se u odluci poziva na rješenje ANB-a da sam opasan po bezbjednost Crne Gore i da nemam što da tražim na ovoj teritoriji - kazao je on.

Kako je rekao, njegova prava nijesu ispoštovana, jer ga niko nije kontaktirao, niti uzeo izjavu od njega, u vezi s tim tvrdnjama.

- U međuvremenu sam uzeo ličnu kartu za strance i na osnovu nje dobio stalni boravak u Herceg Novom. Međutim, dvije nedjelje kasnije, bez mog saslušanja u MUP-u su prepisali prethodno rješenje, oduzeli mi ličnu kartu za strance i naredili da napustim Crnu Goru, u koju ne mogu ući u narednih šest mjeseci - priča Papić.

On navodi da od 2003. godine ima crnogorsku ličnu kartu i da se na ovoj teritoriji, sa manjim prekidima, nalazi od 1993. godine.

Papić očekuje od nadležnih, da mu saopšte što je učinio da je postao prijetnja za bezbjednost države.

 

Portal Analitika