Politika

Lange sa opozicionarima: Želimo rezultate u istrazi o aferi „Snimak“

1206langeOpozicija
E
vropska komisija pratiće kako Crna Gora rješava aferu „Snimak“, i ta istraga treba da dovede do rezultata, istakao je sinoć Dirk Lange, šef Odjeljenja za Crnu Goru u Generalnom direktoratu EK za proširenje, prenosi Dan.

Lange sa opozicionarima: Želimo rezultate u istrazi o aferi „Snimak“
Portal AnalitikaIzvor

On je to sapštio nakon susreta sa predstavnicima crnogorska opozicije, koji je sinoć održan na Marezi u Podgorici.

- Što se tiče istrage o „Snimku“, ne mogu sada reći jesam li zadovoljan kako se stvari odvijaju. Mi smo vidjeli da su prvi koraci preduzeti. Naša namjera je da sve dobro propratimo i da vidimo kako se to rješava i pretvara u rezultat - rekao je Lange novinarima.

On je na sastanak došao u društvu ambasadora EU Mitje Drobniča, dok su od opozicionara bili prisutni funkcioner DF-a Goran Danilović, predsjednik SNP-a Srđan Milić i potpredsjednik PCG Mladen Bojanić, sa saradnicima.

Dirk Lange je rekao da će idućih dana razgovarati o nacrtu akcionih planova za poglavlja 23 i 24, posvećenih pravosuđu i bezbjednosti, i da će na osnovu tih analiza donijeti odluku o kvalitetu predloženih planova.

- Želim da vidimo kvalitetne akcione planove za poglavlja 23 i 24. Uvijek je interesantno razgovarati sa predstavnicima opozicije. U demokratskom društvu, naravno, sve partije učestvuju u važnim procesima, i uvijek mi je drago da razmijenim mišljenja sa predstavnicima svih političkih subjekata - istakao je Lange.

On je tokom susreta sa opozicionarima, posebno istakao važnost borbe protiv organizovanog kriminala i što bržeg okončanja procesa promjena u Ustavu u vezi sa pravosuđem. Naglasio je da je potrebno izmijeniti izborno zakonodavstvo.

Na pitanje što misli o KAP-u i problemu sa strujom Lange je kazao:

- Došao sam da sagledam sve te stvari detaljno. KAP nije evropski ekonomski problem, ali svakako jeste bitan element crnogorske ekonomije - zaključio je Lange.

foto: pobjeda.me

Portal Analitika