Svijet

Pariz dobija novu ljetnju atrakciju

1206pariz
inovski „drive-in“ bioskop "Cinema Paradiso" biće otvoren ovog juna u Parizu, nedaleko od Jelisejskih polja, ispred veličanstvenog zdanja „Le Grand Palais“.

Pariz dobija novu ljetnju atrakciju
Portal AnalitikaIzvor

Tokom dvanaest junskih večeri na površini od dvanaest hiljada metara kvadratnih, oko hiljadu Parižana i njihovih gostiju biće u prilici da iz automobila gleda neke od najvećih klasika svjetske kinematografije, prenosi BBC.

Specijalno za tu priliku, od 10. do 21. juna, ispred zdanja „Le Grand Palais“ biće postavljeno bioskopsko platno čija površina iznosi dvadeset pet metara kvadratnih.

Na programu će osim francuskih ostvarenja biti i filmovi “inostrane” produkcije, kao što su “Taksista”, “Veliki Lebovski” ili “Povratak u budućnost”.

Posjetioci mogu da uživaju u filmovima iz svojih automobila, ali će za one koji to žele, biti postavljena i sjedišta nalik pravim bioskopima.

Tokom dana cijelo područje biće pretvoreno u multimedijalni prostor namijenjen za zabavu, a raznovrsni program će počinjati od 11 sati. Nakon prikazivanja filmova, scenu će preuzeti poznati francuski di-džejevi, koji će zabavljati posjetioce do ranih jutarnjih časova.

Ulaznice se osim na ulazu, mogu nabaviti i preko sajta FNAC, a cijene se kreću i do dvadeset eura.

 

Portal Analitika