Region

DANAS: 25 miliona eura za slobodu Miškovića?

28miskovicok
O
dbrana Miroslava Miškovića predložiće Specijalnom sudu u Beogradu da pusti vlasnika Delta holdinga da se brani sa slobode uz jemstvo, saznaje Danas nezvanično.

DANAS: 25 miliona eura za slobodu Miškovića?
Portal AnalitikaIzvor

Jemstvo bi moglo da iznosi i 25 miliona eura, tvrde izvori lista "Danas". Miškovićev advokat Zdenko Tomanović nije htio ni da potvrdi ni da demantuje ovu informaciju, kao ni eventualni iznos jemstva.

U Upravi za izvršenje zatvorskih sankcija potvrđeno je da je Mišković u ponedjeljak uveče prebačen na Vojnomedicinsku akademiju zbog problema sa srčanim pritiskom. Njemu je urađen test opterećenja srca, takozvani holter, i očekivalo se da nalazi sa VMA budu dostavljeni zatvorskim vlastima. Mišković je vraćen u pritvor beogradskog Centralnog zatvora, a da li će u njemu i ostati, zavisiće od mišljenja ljekara. Kao i u slučaju bilo kog pritvorenika, navode izvori Danasa, ukoliko je medicinski nalaz takav da zahtjeva bolničko liječenje, Mišković će biti prebačen u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. Takođe, postoji mogućnost i da Miškovića u pritvoru posjećuje i leči ljekar po njegovom izboru.

Vanpretresno vijeće Specijalnog suda je u petak 7. juna produžilo pritvor Miškoviću zbog opasnosti od bekstva. U saopštenju koje je potpisala portparolka Dušica Ristić navodi se da je predlog jemstva Miškovićeve odbrane odbijen i zbog formalnih nedostataka.

"Nije opredijeljen iznos jemstva, niti podaci o tome koje lice će dati jemstvo, kao ni podaci o ličnim i porodičnim prilikama okrivljenog, niti imovno stanje lica koje daje jemstvo, a kako to nalažu odredbe Zakonika o krivičnom postupku", navodi se u saopštenju.

Prema dosadašnjem iskustvu, iznos jemstva u zamenu za odbranu sa slobode može da ide do cifre za koju se u optužnici tereti osumnjičeni. Prema optužnici koja je stupila na snagu 7. juna, prilikom izlaska Miroslava Miškovića iz vlasništva PZP Niš, njegovom preduzeću i preduzeću njegovog sina Marka pribavljena je nezakonita korist u iznosu od 2,3 milijarde dinara i 217.064 eura. Izbegli su i plaćanje poreza od oko 320 miliona dinara, a stekli su i zgradu u Takovskoj 6, ranije u vlasništvu PZP Niš, procijenjenu na 3,8 miliona eura.

 

Portal Analitika