Turizam

Članak o Crnoj Gori u časopisu Alpin

alpina
U
julskom izdanju „Alpin“ magazina čija je tema „najljepša planina svijeta“ izašao je članak o Crnoj Gori pod naslovom „Divljine Balkana – Crna Gora“, saopšteno je Portalu Analitika iz Nacionalne turističke organiozacije (NTO).

Članak o Crnoj Gori u časopisu Alpin
Portal AnalitikaIzvor

 

Na jedanaest stranica predstavljeni su Žabljak, Šavnik, Nikšić, Cetinje, Kolašin, Kotor, nacionalni parkovi Lovćen, Skadarsko jezero, Durmitor, Prokletije, kanjon Nevidio, Sinjajevina, Tara, ali i karakterističan život ljudi u sjevernom dijelu zemlje.

alpina1
U uvodu piše: „Druga najmlađa zemlja u Evropi, iako tek nešto veća od Tirola, ima najmanje toliko vrhova, čak i više jezera, jedan fjord, pješčane plaže na Jadranskom moru i gostoljubive ljude. Šta želite više?“

„Alpin“ magazin je vodeći mjesečni outdoor magazin za planinski turizam, biciklizam, planinarenje, pješačenje i skijanje na njemačkom govornom području. Njihovo štampano izdanje ima približno 500.000 čitalaca. Magazin pokriva tržište Austrije, Švajcarske i Južnog Tirola još od 1963. godine.

Veoma je značajno što preporuke čitaocima članka dolaze od strane glavnog i odgovornog urednika i novinara „Alpin“ magazina, Bene Benedikta, koji je prethodne godine obilazio Crnu Goru u cilju pripremanja ovoga članka.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je nakon ostvarenih kontakata na jednom od najznačajnijih sajmova turizma „ITB Berlin 2012“, podržala njegovu posjetu koja je bila izuzetna prilika za promociju integralne turističke ponude na njemačkom tržištu. Promovisanje Crne Gore u ovom specijalizovanom magazinu je jedna od aktivnosti NTO-a na obezbijeđivanju boljeg marketinškog predstavljanja karakterističnih vidova odmora kao što je aktivan odmor u prirodi, ali i ostalih turističkih potencijala destinacije.

Brojne korisne informacije i preporuke za otkrivanje Crne Gore će motivisati turiste sa njemačkog govornog područja, planinare i ljubitelje planine da počnu da razmišljaju o svojim otkrićima u Crnoj Gori.

 

Više informacija i fotografija sa motivima iz Crne Gore se nalazi na: www.alpin.de.

 

Portal Analitika