Zabava

Skarlet Johanson tuži pisca jer je koristio njen lik za roman

skarlet
A
merička glumica Skarlet Johanson tužila je francuskog pisca Gregoara Delakura jer je u svoj bestseler “Prva stvar koju pogledamo” (“La première chose qu'on regarde”) uvrstio lik koji joj sliči i za koji je drugi lik u romanu uvjeren da je to baš ona, premda se naknadno ispostavi da uopće nije riječ o njoj.

Skarlet Johanson tuži pisca jer je koristio njen lik za roman
Portal AnalitikaIzvor
Kada se ova zavrzlama rasplete, ispostavi se da je djevojka koja nalikuje slavnoj glumici zatražila pomoć automehaničara u selu na sjeveru Francuske, a on je cijelo vrijeme uvjeren da pomaže Johanson i tek nakon šezdeset stranica  shvaća da je zapravo riječ o drugoj ženi.

Uprkos  tome da autor  zapravo uopšte nije pisao o njoj, Skarlet takvo spominjanje svog imena i lika smatra kršenjem svojih prava i ako njena tužba uistinu i završi na sudu, biće to pravni i književni presedan.

knjiga
Pisac je poprilično  zatečen glumičinim potezom i uvjeren je da knjigu nije ni pročitala s obzirom na to da je objavljena samo u Francuskoj.

- Tužan sam zbog ovoga. Nadao sam se  da će mi, možda, poslati cvijeće jer sam joj ovom knjigom, na neki način, izjavio ljubav. Njezina ljepota je arhetip našeg vremena, vrlo ljudska i s dirljivom krhkošću - rekao je autor  za Le Figaro te dodao:

-Kultura ‘'celebova’' usađena je u nas preko medija. Njezin prigovor se temelji upravo na fenomenu koji želim osuditi. To je paradoks. Ali pretpostavljam da je to ‘'vrlo američki'’.

U knjizi se spominju i imena dvojice slavnih glumaca, Rajana Goslinga i Džina Helmena, no oni ga (još) nisu tužili.

(Slobodna Dalmacija)

Portal Analitika