Svijet

Uhapšena Erin Brokovič, heroina prema čijem životu je snimljen film

okerin1
E
rin Brokovič-Elis,
borac za zaštitu životne sredine čija je životna priča inspirisala film u kojem ju je glumila čuvena Džulija Roberts, uhapšena je pod sumnjom da je pijana upravljala čamcem na Lejk Medu, u okolini Bolder Sitija, u američkoj saveznoj državi Nevada.

Uhapšena Erin Brokovič, heroina prema čijem životu je snimljen film
Portal AnalitikaIzvor

Lovočuvar iz Službe za zaštitu divljih životinja u Nevadi uhapsio je 52-godišnju aktivistkinju iz Agora Hilsa (Kalifornija), pošto je navodno primijetio kako bezuspješno pokušava da pristane u marini u Las Vegasu. Kako je saopšteno iz Službe za zaštitu divljih životinja, Erin Brokovič-Elis je “ispoljila više znakova koji navode na zaključak da je bila pod dejstvom alkohola”.

- Nije znala kako da pristane čamcem uz dok. To je prosta stvar, ako su vam misli bistre. Ali ako pridodate faktore kao što su uticaj alkohola i nepoznat teren, to može da izazove ozbiljne probleme - izjavio je portparol službe Edvin Lingar.

okerin2
Kako je Lingar izjavio za Asošijeted pres, Brokovič-Elis je imala dvostruko više alkohola u krvi nego što je dozvoljeno. Ona je izdala saopštenje u kome se izvinila, ali i objasnila da nije upravljala čamcem daleko od obale.

O sudskom sporu Erin Brokovič sa kompanijom “Pacifik gas & elektrik” zbog zagađenja sistema vodosnabdijevanja u jednom kalifornijskom gradu, 2000. godine je snimljen film sa Džulijom Roberts u glavnoj ulozi, za koju je glumica dobila “Oskara”.

 

 

Portal Analitika