Abiznis

Rusi ne daju pare za struju

kapicovouok
Odbor direktora Kombinata aluminijuma odbio je juče zahtjev predstavnika Vlade u tom tijelu Nebojše Dožića da se iz trezora isplati 750 hiljada eura za kupovinu električne energije koju treba vratiti u evropsku interkonekciju, piše dnevna štampa.

Rusi ne daju pare za struju
Portal AnalitikaIzvor

- Ruski menadžment je još jednom pokazao nekooperativnost i glasao protiv predloga- kazao je Dožić i dodao da će sada pokušati da nađu bilo koju zakonsku varijantu da izvrše uplatu.

Prije sjednice borda, Briselski komitet za operativno upravljanje i pouzdanost rada energetskog sistema i Evropska mreža operatora prenosnih sistema (ENTSO) produžili su KAP-u juče rok za vraćanje nelegalno potrošene struje do srijede u 14 časova. Istovremeno je parlamentarni odbor za ekonomiju usvojio predlog funkcionera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića da se zbog krađe struje sasluša vrhovni državni tužilac.

KAP je, od 1. oktobra do 31. decembra prošle godine strujom snabdijevao Montenegro bonus, jer je EPCG prekinula snabdijevanje zbog duga od 44 miliona eura. Od Nove godine, od kada KAP ima status nelegalnog snabjevača, CGES je zbog balansiranja sistema svakodnevno nalagao EPCG da iz svojih rezervi isporučuje struju KAP-u. EPCG je krajem februara obavijestila CGES da više ne može da obezbjeđuje 84 megavata struje dnevno za potrebe KAP-a nakon čega je električna energija fabrici isporučivana iz evropske interkonekcije.

 

 

Portal Analitika