Društvo

MUP četvrti put odbio zahtjev Džomića za odobrenje privremenog boravka

2204dzomic
P
odručna jedinica MUP-a u Podgorici ponovo je, četvrti put odbila zahtjev podgoričkog protoreja Srpske pravoslavne crkve Velibora Džomića za odobrenje privremenog boravka po osnovu spajanja porodice, javlja radio Antena M.

MUP četvrti put odbio zahtjev Džomića za odobrenje privremenog boravka
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi Antena M, Džomić je začuđen takvom odlukom :

- Pogotovo, jer je MUP kao drugostepeni organ nedavno uvažio moje žalbene razloge i ranije poništio zakonito prvostepeno rješenje. Ne mogu da vjerujem da je u roku od samo tri dana, područna jedinica u Podgorici, brzopotezno donijela rješenje, a da nije vodila postupak, tako da smatram da će i ovo rješenje da padne. Pravo da vam kažem, ne znam što da mislim o takvom načinu postupanja, prosto mislim da MUP ima veliki problem da dokaže činjenicu da ja bilo kojim svojim djelom, radnjom ili na bilo koji način ugrožavam nacionalnu bezbjednost Crne Gore. Iz tog razloga, oni prave ovakva dilatantska rješenja, kako mi ne bi mogli da uđemo u raspravu o meritumu stvari. Ja jedva čekam raspravu, da se utvrdi, kako je i čime je, sveštenik SPC-a Velibor Džomić ugrožavao nacionalnu bezbjednost Crne Gore - kazao je Džomić.

Džomić dodaje da je već uložio žalbu na odluku MUP-a:

- Nadam se da će MUP kao drugostepeni organ i ovog puta uvažititi žalbene razloge, jer organ, ponavljam, uopšte nije vodio postupak, niti me je obavjestio tako da su to početničke, dilatantske greške, područne jedinice MUP-a u Podgorici - zaključio je Džomić.

Podsjetimo, podgorički paroh Džomić je sredinom decembra 2011. Upravnom sudu predao tužbu protiv drugostepenog rješenja MUP-a kojim je, zbog navodnog ugrožavanja nacionalne bezbjednosti Crne Gore odbijen njegov zahtjev za odobrenje privremenog boravka po osnovu spajanja porodice.

Podgorički centar bezbjednosti nije Džomiću dao odobrenje o privremenom boravku iako protojerej 17 godina živi i radi u Podgorici.

MUP je njegov zahtev za dozvolu boravka u Crnoj Gori odbio pozivajući se na mišljenje Agencije za nacionalnu bezbednost, kojim je sveštenik SPC okvalifikovan da, navodno, ugrožava nacionalnu bezbjednost države.

Portal Analitika