Novi proizvodi

Umjesto lozinki koristićemo grimase!?

1006-grimasa
N
akon vijesti da Motorola razvija posebne tetovaže i pilule s čipovima koje bi emitovale signale putem kojih bi se, umjesto upisivanja klasičnih lozinki, mogli prijavljivati na mailove, internetsko bankarstvo i slično, stigla je i vijest o tome bi šifre mogle zamijeniti - grimase.

Umjesto lozinki koristićemo grimase!?
Portal AnalitikaIzvor

Google je ove sedmice prijavio patent u kojem koristi softver za prepoznavanje lica, koji bi određeni izraz skenirao i uporedio s postojećom fotografijom iz baze te tako provjerio autentičnost, piše Huffington post.

Dakle, svaki put kada softver zatraži identifikaciju, korisnik mora napraviti grimasu koja uključuje pokrete očiju, obrva, područja usta, čela i nosa. No, zbog sigurnosti se predlažu namigivanje, pomicanje obrva, boranje nosa i plaženje jezika.

Skeniranje lica kako bi se provjerila autentičnost, nije ništa novo. No, Google naglašava kako je ovo jedna od tehnika da se spriječi neovlašćen pristup korisnika uređajima koji im ne pripadaju.

- Haker može prevariti računar s običnom slikom, no svako od nas na poseban način mijenja izraze lica i ima jedinstvene markere koje ni najspretniji ne mogu oponašati, bar u teoriji, kazala je Rebeka Grinfild iz Atlantic Wirea.

Budući da novi Googleov patent još uvijek čeka odobrenje, u Google-u nisu htjeli komentarisati pojedinosti.

Izvor: dnevnik.hr

Portal Analitika