Zabava

Manekenka modnu pistu zamijenila auto-moto trkama

1006-manekenka
M
arjeva Defolt
, prelijepa Kanađanka, mnogima je poznata kao uspješna manekenka i model, ali je zbog ljubavi prema brzoj vožnji odlučila da šetanje pistama zamijeni auto-moto trkama.

Manekenka modnu pistu zamijenila auto-moto trkama
Portal AnalitikaIzvor

Marjeva je bez premca najseksepilniji vozač NASKAR trka, a prije sadašnjeg posla bila je popularni bikini model. Prelijepa Kanađanka je 2000. godine pobijedila na takmičenju mis Havaja za internacionalce, u konkurenciji od 35.000 djevojaka, poslije čega je izjavila da se prijavila na takmičenje samo zbog glavnih nagrada, među kojima su bili motocikl i džet-ski. Tako je još jednom pokazala da obožava brzu vožnju, a kako je i sama rekla, i kao dijete je bila takva.

Otac joj je kada je imala samo četiri godine pokazao kako se vozi motocikl. Sa devet godina je slomila obje ruke, ali je taj incident nije obeshrabrio, pa je sa motocikla prešla na karting, a zatim na automobile. Povodom uspješne karijere modela, u toku koje se slikala za mnoge naslovne strane svjetskih časopisa, izjavila je kako sav novac ulaže u automobile.

- Ne kupujem odjeću, ja kupujem gume. Neki misle da sam luda, ali ja svim srcem želim da budem poznata po učincima na stazama. Šta ću kada volim miris benzina i gas do daske, izjavila je bivša manekenka.

Marjeva u biografiji već ima zavidnu vozačku karijeru, a trenutno vozi u "Nationwide Series", što je po rangu druga divizija NASCAR-a. Kanađanka nije jedina žena koja učestvuje u trkama i pored nje tu su Danika Patrik, po mnogima najpoznatija žena za volanom, ništa manje zapažene nisu ni Ešli Fors, Suzi Volf, Kejtlin Šou, Milka Duno, bliznakinje Anđela i Amber Koup i mnoge druge.

Izvor: nezavisne.com

Portal Analitika