Ostalo

VUŠUROVIĆ: Neću nagovarati da se igra za našu reprezentaciju, ali će kampanja za to biti jedan od mojih ciljeva

vusurovic
U
intervjuu za današnje Vijesti, novopostavljeni direktor Uprave za sport, proslavljeni crnogoski odbojkaš Igor Vušurović, koji sjutra stupa na tu dužnost, kazao je da neće nikoga nagovarati, niti „praviti nekakvu prisilu“, kako bi sa nove funkcije pokušao da spriječi odlazak crnogorskih talenata u druge reprezentacije.

VUŠUROVIĆ: Neću nagovarati da se igra za našu reprezentaciju, ali će kampanja za to biti jedan od mojih ciljeva
Portal AnalitikaIzvor

„Jesmo previše mali, ali je iluzorno nekome nametati nacionalni osjećaj. Bar ja na to tako gledam. Ovo je moj stav, a ne Uprave. Neću nikoga nagovarati da bude tu, praviti nekakvu prisilu, jer to nije dobro ni za koga. Mislim da će mnogo efekta imati uspjesi fudbalera, rukometašica, vaterpolista, košarkaša...jer vidim da ima mnogo djece koja imaju osjećaj za reprezentaciju i državu. To su zamasi koje treba koristiti. Ne govorim o politici, već samo o pravilnom odgoju i odnosu prema zemlji u kojoj si rođen“, kazao je Vušurović, član zlatne olimpijske reprezentacije tada zajedničke države Srbije i Crne Gore iz Sidneja 2000. godine i izvršni direktor Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Nadovezujući se na opasku novinara da  ima i dosta stranaca koji su Crnoj Gori pomogli da napravi željene rezultate, Vušurović je kazao da se promijenio svijet, pa je tako i sport podložan promjenama.

„Bogate zemlje diktiraju trendove i pravila fudbala, košarke, prelazaka u druge zemlje, uzimanja pasoša...Time su ostavljene mogućnosti i manjim zemljama da sa jednim ili dva imena naprave kvalitet koji bi bio kompatibilan sa ostalim reprezentacijama. S druge strane, ne smijemo sebi da dozvolimo luksuz da naša djeca igraju za druge zemlje, zbog čega će kampanja da se to ne dešava biti jedan od ciljeva na kojima ću raditi“, kazao je Vušurović i dodao:

„Problem je što i savezi i klubovi govore da je kriva država, a neophodna je kooperacija svih. Mora da se mijenja politika tih saveza i klubova, mora da postoji pravilna komunikacija i adekvatna procjena o budućnosti svakoga igrača“.

 

Portal Analitika