Svijet

Putin sprema novu svadbu?

0806putinalinaok
R
uski predsjednik Vladimir Putin, nakon razvoda od Ljudmile sa kojom je skoro 30 godina bio u braku, uskoro bi mogao da ponovo "stane na ludi kamen" sa Alinom Kabajevom, piše Njujork post.

Putin sprema novu svadbu?
Portal AnalitikaIzvor

Građani su šokirani Putinovom odlukom, iako je ta država po broju razvoda među rekorderima u svijetu. Više od polovine brakova u Rusiji završi razvodom, ali je rastanak od bračne partnerke rijetkost za ruske lidere.

Putin je prvi vladar Rusije poslije Petra Velikog koji se razvodi, a zanimljivo je da postoji dosta sličnosti u njihovim slučajevima.

Petar Veliki se 1698. razveo na taj način što je suprugu Jevdokiju natjerao da se zaredi u manastiru, dok Putinova Ljudmila, prema tvrdnji “Njujork posta” s početka ove godine, već neko vrijeme pod ključem obitava u 1,5 miliona dolara vrijednom državnom pansionu koji je izgrađen na posjedu manastira Jelizarov, u blizini ruske granice sa Estonijom.

Putin navodno sa Kabajevom, bivšom olimpijskom šampionkom u gimnastici, ima dvoje male djece - odranije poznatog trogodišnjeg sina i ćerku koja je još beba. Prema tvrdnji američkog tabloida, Putin je Alinu sa djecom smjestio u predsjednički ljetnjikovac u Sočiju na obali Crnog mora.

Putin je ljutito demantovao glasinu iz 2008. godine da se tada vjerio sa Kabajevom i da se spremao da se oženi njom. Kabajeva je kasnije demantovala da je dijete koje je na fotografisanju za modni časopis držala u naručju njeno, a pres-služba je saopštila da je to njen nećak.

Putin i tada 17-godišnja Kabajeva upoznali su se na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, kada je ona u finalnom nastupu izgubila kontrolu nad obručem tokom vježbe, pa je umjesto zlatne morala da se zadovolji bronzanom medaljom. Putin je tada navodno tražio da se sastane s njom i utješi je.

Međutim, Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika, i dalje tvrdi da u životu Vladimira Putina nema neke druge žene. Ali lično Vladimir i Ljudmila Putin objavili su u četvrtak uveče da je njihov brak završen, u intervjuu TV kanalu „Rosija 24“, koji su dali pošto su zajedno bili na baletu „Esmeralda“ u Dvorcu Kremlja.

Portal Analitika