Svijet

Glumica i bivša misica slala Obami pisma sa ricinom

08shannon
T
elevizijska glumica Šenon Rodžers Ges Ričardson (35) uhapšena je danas i optužena da je umiješana u slanje pisama sa ricinom predsjedniku SAD-a Baraku Obami i gradonačelniku Njujorka Blumbergu, prenio je “USA today”.

Glumica i bivša misica slala Obami pisma sa ricinom
Portal AnalitikaIzvor


Ona je uhapšena dvije nedjelje nakon što je kontaktirala Federalni istražni biro (FBI), tvrdeći da je njen muž Nejtan Ričardson prošlog mjeseca poslao “otrovna pisma” Obami, Blumbergu i Marku Glazeu,izvršnom direktoru organizacije za kontrolu naoružanja, čiji je suosnivač gradonačelnik Njujorka.



Ričardsonova, bivša mis Dalasa, optužena je sa slanje prijetećeg pisma predsjedniku SAD 20. maja. Glumica se jutros pojavila na sudu u Teksasu. Ukoliko je osude, prijeti joj do 10 godina zatvora, ukazuje “USA today”.



FBI je prošle nedjelje ispitao

Nejtana Ričardsona

(33), inače vojnog veterana.



Nejtan je u braku sa Šenon od 2011. godine. Ona je tumačila manje uloge u serijama “Okružen mrtvima” i “Vampirski dnevnici”.



Ričardsonova je pozvala agente FBI nakon što je, kako je rekla, pronašla sumnjivu materiju u svom frižideru, a na kućnom kompjuteru otkrila da je čitano o ricinu. Istraga je, međutim, pokazala da je ona slala pisma.



Advokat njenog muža Džon Delk kaže da se Nejtan Ričardson razvodi od svoje žene i da ona pokušava da mu “smjesti” slučaj. Delk je naveo da je Nejtan došao kod njega da razgovaraju o razvodu prije oko godinu dana, a da ga je zvanično uzeo za advokata 6. maja, dvije nedjelje prije nego što je otkriven incident sa ricinom.



Par, inače, očekuje svoje prvo dijete, a termin za porođaj je u oktobru. Šenon Ričardson ima petoro djece iz ranijih veza.

foto: texarkanagazette.com

Portal Analitika