Društvo

SDP Cetinje: Hitno sanirati ponor na Donjem polju

OKSDP
S
ocijaldemokratska partija Opštinski odbor Cetinje poziva nadležne organe i službe Prijestonice Cetinje na hitnu reakciju povodom stanja na ponoru na Donjem polju, koja bi podrazumijevala sanaciju ovog prostora i njegovu punu funkcionalnost do izgradnje novog sistema za tretman otpadnih vodasa teritorije Cetinja, saopšteno je te partije.

SDP Cetinje: Hitno sanirati ponor na Donjem polju
Portal AnalitikaIzvor

Naime, sadašnje stanje ponora je veoma alarmantno, kako sa stanovišta njegove propusne moći, tako i zbog veoma loših higijenskih uslova što značajno ugrožava okolno stanovništvo, navodi SDP.

Uvažavajući pozive velikog broja građana, pozivamo nadležne službe da reaguju i preduprijede, eventualne, mnogo veće posledice koje mogu nastati na navedenom prostoru. Ponor na Donjem polju predstavlja neadekvatan tretman otpadnih voda sa prostora Cetinja i njegova hitna sanacija, kao i valjano tetiranje otpadnih voda moraju biti prioritet lokalne uprave u narednom periodu, jer predstavljaju temelj lokalne infrastrukture i bitan preduslov svih značajnijih investicija u budućnosti. Sa tim u vezi apelujemo na lokalnu upravu da projektom izgradnje postrojenja za tretman otpadnih voda i nedostajuće kanalizacione mreže, čija je priprema u toku, a koji su u značajnoj mjeri inicirali i koordinirali predstavnici Socijaldemokratske partije Crne Goresa lokalnog i državnog niova, posebno tretira i pitanje sanacije ponora, kao veoma bitan problem stanovništva sa područja Donjeg polja, ali i Cetinja u cjelini.

Vjerujemo da projektom vrijednim više od deset miliona eura, kojem je naša partija značajno doprinijela, mora biti tretirano pitanje ponora i riješeno na valjan i održiv način u interesu čitave lokalne zajednice.

 

 

Portal Analitika