Politika

Grčka će nastaviti da pruža ekspertsku pomoć Crnoj Gori

0706luksicc
G
rčka je spremna da nastavi da pruža ekspertsku pomoć Crnoj Gori u daljem integracionom procesu, poručio je amabasador te zemlje Ilias Fotopulos u razgovoru sa ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Igorom Lukšićem.

Grčka će nastaviti da pruža ekspertsku pomoć Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Fotopulos je pohavlio dosadašnji napredak Crne Gore u integracionim procesima, i posebno istakao konstruktivnu ulogu Crne Gore u regionu zapadnog Balkana.

„Fotopolus je, takođe, izrazio spremnost Grčke da nastavi da pruža ekspertsku pomoć Crnoj Gori u daljem integracionom procesu“, kaže se u saopštenju.

Lukšić je, kako se navodi, pohvalio tradicionalno prijateljske odnose i odličnu saradnju dvije države uz ocjenu da će se i u narednom periodu održati kontinuitet intenzivne političke i ekonomske saradnje.

On je zahvalio sagovorniku na podršci u evroatlantskoj i evropskoj integraciji, što je dodatno potvrđeno potpisivanjem Memoranduma o saradnji u oblasti evropskih integracija kojim su stvorene pretpostavke za pružanje ekspertske pomoći na planu jačanja državne administracije.

Lukšić je istakao zadovoljstvo činjenicom da će posebna pažnja tokom grčkog predsjedavanja biti posvećena evropskoj perspektivi zapadnog Balkana.

 

Portal Analitika