Košarka

NBA finale: Šok na Floridi - brejk San Antonija! (VIDEO)

MajamiSanAntonio
K
ošarkaši San Antonija pobijedili su Majami na Floridi sa 92:88 i tako poveli sa 1-0 u velikom NBA finalu. Veliki strateg San Antonija Greg Popović tako je još jednom iznenadio stručnu javnost kopja je maksimalno favorizovala "vrelinu" iz Majamija.

NBA finale: Šok na Floridi - brejk San Antonija! (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Sparsi su utakmicu prelomili u posljednjoj četvrtini koju su dobili 23-16. U toj su dionici odigrali sjajnu odbranu prisilivši Majami na pet izgubljenih lopti, a u prvih osam i po minuta primili su - samo sedam koševa! Fenomenalni Toni Parker je postigao odlučujući poen pet sekundi do kraja, a meč je završio sa 21 poenom i 6 asistencija i pokvario LeBronu Džejmsu sjajno veče. MVP sezone imao je tripl-dabl sa 18 poena, 18 skokova i 10 asistencija.

U ekipi San Antonija, osim Parkera, još četvorica igrača su imali dvocifreni poenterski učinak: "vječni" Tim Dankan ubacio 20 poena uz 14 skokova, Manu Đinobili je na svoj konto upisao 13, Grin 12 a Leonard 10 poena. U sastavu Majamija, Dvejn Vejd je imao 17 poena, a Kris Boš i Rej Alen po 13 (trojke: 3/4)

Odlučujući koš Tonija Parkera od table 5.2 sekunde prije kraja pregledavale su sudije više puta i na kraju se na snimku jasno potvrdilo da je bek San Antonija izbacio loptu iz ruku desetinku prije nego se oglasila sirena. U sljedećem napadu Vejd je promašio polaganje, ali ej utakmica već bila odlučena.

- Imali smo sreće. Ponekad je upravo to potrebno da bi se dobila utakmica, komentarisao je Parker. 

Drugi meč igra se u neđelju, takođe na Floridi. 

Portal Analitika