Politika

FAKRAS: Napravili ste krupne korake ka učlanjenju u NATO

07-evelin-fakras
Ministarstvo odbrane Crne Gore je u proteklom periodu zajedno sa oružanim snagama Crne Gore napravilo krupne korake u reformi sektora odbrane. Crna Gora je naš izvaredan partner, između ostalog, i u našim aktivnostima u Avganistanu i mi u potpunosti podržavamo vaše aktivnosti ka učlanjenju u NATO, kazala je Evelin Fakras, zamjenik pomoćnika Sekretara za odbranu SAD, nakon sastanka u Budvi sa ministrom odbrane Milicom –Pejanović Đurišić.

FAKRAS: Napravili ste krupne korake ka učlanjenju u NATO
Portal AnalitikaIzvor

Fakras je istakla da su svi sastanci bili vrlo konstruktivni i da su dio redovnih konsultacija. „Uvijek se na tim redovnim konsultacijama prvo osvrnemo na period iza nas, na proteklih 18 mjeseci, kako bi analizirali dostignuća, ali i aktivnosti u budućem periodu , kazala je zamjenik pomoćnika Sekretara za odbranu SAD.

Ona je istakla da je uvjerena da će partnerstvo i dalje biti jako dobro kao i do sada.

07-milica-pejanovic

Ministar odbrane Milica Pejanović –Đurišić je nakon sastanka kazala da je to bio jedan od razgovora u seriji, koji podrazumijeva redovu komunikaciju sa partnerima iz SAD-a, na nivou dva ministarstva odbrane.

“Riječ je o standardnoj formi međusobnog upoznavanja na temu onoga što su aktuelne aktivnosti koje se sprovode u Ministarstvu odbrane Crne Gore i to u svijetlu glavnog strateškog prioriteta, kada je spoljna politika u pitanju, a to je naše članstvo u NATO”, kazala je Pejanović –Đurišić

Prema njenim riječima, i ovaj sastanak je pokazao da smo na najboljem putu da u vrlo kratkom roku postanemo punopravna članica NATO i da dobijemo tako željeni poziv.

“Ono što ostaje da se radi odnosi se na onaj dio političkih kriterijuma na koje Ministarstvo odbrane ne može u velikoj mjeri da utiče, ali naše je da u dijelu u kome smo odgovorni i u kome smo preuzeli odgovornost za određene poslove i zadatke, učinimo najviše što možemo. Kao neko ko je trenutno na čelu Ministarstva, moram da izrazim zadovoljstvo da smo danas na svim sastancima bili u prilici da dobijemo vrlo pozitivne ocjene u pogledu svega što su naše trenutne aktivnosti", zaključila je Pejanović –Đurišić.

 

 

 

Portal Analitika