Abiznis

Pozitivna: Tolerisanje krađe struje KAP-a loša poruka Briselu

0606gorandjurovicok
Z
ahtjevi Briselskog komiteta za operativno upravljanje i pouzdanost  rada energetskog sistema i Evropske mreže operatora da se hitno vrati  električna energija koju je KAP nelegalno utrošio je još jedna loša poruka o Crnoj Gori koju vlast šalje Evropi u trenutku njenog puta ka integracijama, ocijenio je član Predsjedništva Pozitivne Goran Đurović.

Pozitivna: Tolerisanje krađe struje KAP-a loša poruka Briselu
Portal AnalitikaIzvor

-Ovako ozbiljni zahtjevi mogu imati za posljedicu isključenje Crne Gore iz evropske mreže.

Pozitivna Crna Gora smatra da je nastala situacija opasna po energetski sistem cijele države i  apelujemo da se potrošnja električne energije KAP-a što hitnije uvede u legalne tokove. Na taj način bi prestalo ekonomsko ponižavanje Crne Gore od strane onih koji je vode i koji dozvoljavaju da nam zbog nelegalnog trošenja struje krnje ugled i javno nas opominju evropske institucije- saopštio je Đurović Portalu Analitika.

Podvukao je da su u Pozitivnoj sigurni da će utrošena struja KAP-a ići na račun svih građana Crne Gore i da za to niko neće preuzeti odgovornost.

-Ukoliko Vlada bude istrajavala na ovom po domaću ekonomiju pogubnom pristupu, postaćemo ekonomski zarobljenici KAP-a i odluka o davanju garancija bez ikakvog obezbjeđenja nekome za koga smo znali da ima sumnjiv biznis portfolio. Zbog svega navedenog, po ko zna koji put tražimo da se istraži ko je i pod kakvim uslovima dao državne garancije KAP-u i samim tim doveo u pitanje ekonomsku stabilnost države, a  nažalost i dodatno urušio ekonomski ugled.

Crna Gora ima snage i privrednog potencijala da se otrgne ekonomskim lutanjima aktuelne Vlade i vrati se na put prosperiteta. Pozitivna Crna Gora stoga poziva odgovorne da konačno preuzmu korake koji su u interesu građana, a koji bi stvorili bolji ambijent za rast domaće privrede i zaustavljanje nezakonitog ponašanja i povlašćenog tretmana za one strateške partnere koji su to samo na papiru- zaključio je Đurović.

Portal Analitika