Društvo

Donacija Američke privredne komore djeci sa posebnim potrebama

0606amchamdopok
A
merička privredna komora u Crnoj Gori je, u saradnji sa Resursnim centrom za obrazovanje i osposobljavanje ‘’1. jun’’, organizovala danas akciju podrške djeci sa smetnjama u razvoju, saopšteno je Portalu Analitika iz te poslovne asocijacije.

Donacija Američke privredne komore djeci sa posebnim potrebama
Portal AnalitikaIzvor

-Cilj ove akcije je pružanje pomoći centru kako bi se putem doniranja potrebne opreme i materijala od strane APK obezbijedili bolji uslovi za boravak djece kroz kvalitetnije osmišljavanje slobodnog vremena i alternativnih metoda učenja. U sklopu ove akcije, članice komorine radne grupe za društveno odgovorno poslovanje su donirale potrebnu tehničku opremu, didaktička sredstva za učenje, strunjače, kao i materijal za renoviranje prostora. Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje ‘’1. jun’’ će ovom značajnom podrškom obogatiti svoj obrazovni program i pružiti mogućnost djeci sa posebnim potrebama da razvijaju svoje potencijale. Tokom druženja djeca su imala priliku da izraze svoja umijeća učešćem u likovnoj sekciji, te da svoj talenat pretoče u kreativna djela, kao izraz zahvalnosti prisutnim članicama komore- precizirano je u saopštenju.

Izvršni direktor Američke privredne komore Edin Seferović smatra da je važno što su članice ove organizacije prepoznale značaj podrške djeci sa posebnim potrebama i odlučile da kroz društveno odgovorno poslovanje daju doprinos učenju i razvoju djece, kao i poboljšanju njihovih uslova za rad.

Direktor Resursnog centra za obrazovanje i osposobljavanje ‘’1. jun’’ Željko Darmanović zahvalio se organizatorima što su odlučili da akciju realizuju upravo u njegovoj ustanovi i izrazio spremnost za nastavak zajedničkog partnerstva. On je uputio posebnu zahvalnost predstavniku Ambasade SAD, s obzirom da je ova ustanova i otvorena upravo zahvaljujući podršci američkog naroda.

-Učesnici u ovoj akciji bili su i volonteri članica komore Milšpeda, Telemonta, Neregelie, Alter Modusa, Osmanagića i Sosiete ženeral Montenegro, koje se svojim učešćem i proizvodima upotpunile akciju. Akciji je prisustvovao i savjetnik za ekonomska pitanja u Ambasadi SAD Kajl Filding.

Američka privredna komora u Crnoj Gori će i ubuduće nastaviti da podržava institucije u kojima borave djeca sa posebnim potrebama i raditi na njihovoj inkluziji kroz različite akcije društveno odgovornog poslovanja.

Portal Analitika