Abiznis

Autoprevoznici danas u Vladi

autoprevozno
R
adnici nikšićkog Autoprevoznog preduzeća od utorka su započeli štrajk građu zbog, kako ističu, već dužeg vremena neisplaćene otpremnine od po 250 eura po godini staža, a njihovi predstavnici bi danas trebali razovarati s predstanikom Vlade u odboru direktora Predragom Stamatovićem.

Autoprevoznici danas u Vladi
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnik bivših radnika Milisav Đikanović je u izjavi za medije istakao da danas očekuju konačno rješenje njihovih zahtjeva, na čije ispunjenje čekaju već dvije i po godine, a kako je istakao od samog ishoda sastanka će zavisiti njihovi dalji potezi.

Radnici se već od 28. maja danonoćno okupljaju ispred zgrade opštinskog Sindikata u Nikšiću i odlučni su da štrajk glađu ne prekidaju dok ne dobiju novac. Oni su podsjetili javnost da novac za njihove otpremnine treba da se obezbijedi od prodaje placa u Nikšiću koji je u vlasništvu Vlade. Plac vrijedi 1,2 miliona eura, dok ukupna radnička otpremnina iznosi 600 hiljada eura.

Bivši autoprevoznici, njih 124, već dvije godine čekaju i traže svoje otpremnine koje zavisno od godina radnog staža iznose od dvije i po do šest hiljada eura.

Autoprevoznici tvrde da je od posljednjeg susreta sa nadležnima sve ostalo samo na obećanjima i na dogovoru, te da nadležni konstantno prebacuju odgovornost jedni na druge, dok radnici čekaju. (TVCG)

 

Portal Analitika