Politika

Danas o promjenama izbornog zakonodavstva

skupstina
S
edmicu nakon usvajanja Zaključaka o izgradnji povjerenja u izborni proces, poslanici su prionuli na posao. Naime, predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić za danas je zakazao sjednicu na kojoj će biti formirana radna grupa koja će mijenjati izborno zakonodavstvo. Predloge bi Skupština trebalo da usvoji do kraja jula, javlja Antena M. Lider Demokratskog fronta, inicijatora zaključaka, Miodrag Lekić ističe zašto su izmjene potrebne.

Danas o promjenama izbornog zakonodavstva
Portal AnalitikaIzvor

“Želimo da doprinesemo i učestvujemo u izgradnji pravne države a nećemo učestvovati u oblicima u kojima se to simulira.''

Socijaldemokrate, pridružile su se opoziciji i zajedno su predložile zaključke. Pod kojim uslovima je SDP za promjene regulative u vezi sa izborima, objašnjava Borislav Banović.

''Mi smo spremni da zajednički, bez politizacije, sagledamo šta je sve sporno ali bez želje da se naduva više nego što jeste, da se produbi bilo koja kriza.”

DPS-u nisu po volji zaključci jer, kako kaže Milutin Simović, opozicija na taj način pokušava da opravdava svoje poraze na izborima.

“Ovo je novi pokušaj kontinuirane politike stvaranja nepovjerenja u državu i u njene institucije.“

 

 

 

Portal Analitika