Društvo

Medenici se žale sudije zbog izmjena godišnjeg rasporeda

vesna
S
udija Apelacionog suda Milivoje Katnić, kazao je da su on i četvoro njegovih kolega pisali predsjednici Sudskog savjeta Vesni Medenici, nezadovoljni izmjenom godišnjeg rasporeda poslova u Apelacionom sudu.

Medenici se žale sudije zbog izmjena godišnjeg rasporeda
Portal AnalitikaIzvor

Izmjene godišnjeg raporeda poslova donijela je predsjednica Apelacionog suda Svetlana Vujanović, na osnovu Zakona o sudovima.

"Tačno je da sam jedan od pet sudija kolega, koji se pismom obratio Vesni Medenici, predsjednici Sudskog savjeta Crne Gore", kazao je sudija Katnić Vijestima.

On nije želio da otkrije koje još od njegovih kolega potpisao pismo, kako ni to čime su konkretno i čijim radom nezadovoljni u Apelacionom sudu.

Izmjenama godišnjeg rasporeda, koje su stupile na snagu 1. juna, sudija Milivoje Katnić nije više zamjenik predsjednice Vujanović, nije ni predsjednik, a ni član krivičnog vijeća u kojem je bio rasporedom poslova koji je utvrđen u januaru.

Vijestima je iz Vrhovnog suda, čiji je predsjednik Medenica, sugerisano da na odgovore na tu temu sačekaju do ponedjeljka, jer je šefica te institucije službeno odsutna.

 

Portal Analitika