Ostalo

Nadal: Čeka me duel sa najboljim

NadalMadridd
Š
panski teniser Rafael Nadal rekao je da je svjestan da će igrati protiv najboljeg na svijetu u polufinalu Rolan Garosa, kada ga čeka duel sa Novakom Đokovićem.

Nadal: Čeka me duel sa najboljim
Portal AnalitikaIzvor

„Znam da me očekuje duel protiv najboljeg igrača na svijetu. Znam da već duže vrijeme niže sjajne rezultate, ali ću se ja truditi da igram svoju igru, da nađem ritam i odigram najbolji mogući meč. Samo tako imam šanse protiv njega. Pokušaću, to jedino mogu“, rekao je Nadal.

Posljednji put Đoković i Nadal su se sastali na Mastersu u Monte Karlu, kada je srpski teniser slavio poslije velike borbe u dva seta. Nadal je istakao da je svjestan da ga očekuje težak posao protiv Novaka, ali da mu je cilj ostao nepromijenjen, a to je osma titula na Rolan garosu.

„Nema veze da li je sa druge strane mreže Novak, Federer, Ferer ili Conga. Došao sam ovdje da osvojim titulu, a protivnik zaista nije važan. Volio bih da protiv sebe imam lakšeg protivnika, ali u pitanju je Novak, znam da će biti teško, ali ću dati sve od sebe. To je najbitnije“, istakao je Španac, „Igrati protiv Novaka je veliki izazov, ali i zadovoljstvo u isto vrijeme, zato što on igrače stavlja u takvu poziciju da moraju da napreduju stalno. Pošto sam dugo bio odsutan, ovaj meč će za mene biti prilika da pokažem da imam šansu protiv njega“.

Portal Analitika