Politika

LAKOČEVIĆ: Intenzivno radimo na akcionim planovima za poglavlja 23. i 24.

Branka-pr
P
omoćnica ministra pravde za sektor pravosuđa i šef pregovaračke grupe za poglavlje 23. ''Pravosuđe i temeljna prava'', Branka Lakočević kazala je u izjavi za Portal Analitika da se intezivno radi na izradi dva akciona plana za poglavlja 23. i 24. Ona je dodala da ne postoje krajnji rokovi za izradu ta dva akciona plana.

LAKOČEVIĆ: Intenzivno radimo na akcionim planovima za poglavlja 23. i 24.
Portal AnalitikaIzvor

- Mi imamo naše interne rokove, kad koju fazu izrade akcionih planova treba da završimo. Dobili smo primijedbe i od Evropske komisije i sugestije od civilnog sektora i njih treba da ugradimo u te planove. Znači, kako dobijemo neku sugestiju za doradu akcionog plana i mi sebi postavljamo interne rokove u kojima neke stvari završavamo, pojasnila je Lakočević.

Pomoćnica ministra pravde je dodala da proces izrade ta dva akciona plana ne zavisi samo od nas već od različitih faktora.

- U taj proces su uključeni i međunarodne organizacije, nevladin sektor. Mi prosto pokušavamo da sve što dobijemo kao sugestiju uključimo u plan, rekla je Lakočević.

Izrada akcionih planova za poglavlja 23. i 24. su uslov za otvaranje ta dva poglavlja a juče je i i najavljena podrška njemačkog Bundestaga za dalji napredak u procesu evropskih integracija.

 

 

Portal Analitika