Politika

Lazović: Ranka Čarapić opet da bude VDT

Lazovi
P
otpredsjednik Socijaldemokratske partije Vujica Lazović ocijenio je da Ranka Čarapić ponovo treba da bude izabrana za Vrhovnog državnog tužioca i dodao da će SDP konačan stav iznijeti uskoro.

Lazović: Ranka Čarapić opet da bude VDT
Portal AnalitikaIzvor

Lazović je, Radiju Crne Gore, kazao da za sada ne vidi razloga da bude drugačije, s obzirom na dobru komunikaciju i dosadašnju saradnju sa Čarapićkom.

„SDP se nikada nije ustručavao da saopšti ono što je srž političkog opredjeljenja i ne vodimo računa da li će se to svidjeti našem koalicionom partneru”, rekao je Lazović.

Potpredsjednik Vlade komentarisao je i odnose u vladajućoj koaliciji.

„Koalicija dobro funkcioniše, ne tučemo se, nema fizičkih obračuna. Treba izaći iz klišea da svi, pa čak i unutar jedne partije, moramo isto misliti, isto raditi, isto glasati”, zaključio je Lazović.

„Situacija sa KAP-om vodi gašenju fabrike, jer se logika i surova ekonomska praksa ne može izbjeći. Oni koji su prihvatili ovakav model, vjerovatno će tražiti neko rješenje. Naredni dani pokazaće šta će se desiti”, rekao je Lazović.

Kada su u pitanju radnici Autoprevoznog, Lazović je poručio da ima razumijevanja za njihove zahtjeve, ali i da Vlada teško može naći normativno uporište da im pomogne.

„Ako neko nekad u sistemu zataji, ne možete naći osnova da to ispeglate i ispravite. Novac poreskih obveznika ne možete nemilosrdno dijeliti zato što je neko nekad napravio grešku”, ocijenio je Lazović, koji se osvrnuo i na odluku Vlade o povećanju PDV-a.

„Udar, koji se očekivao povećanjem PDV-a, biće amortizovan zahvaljujući tome što su trgovci obećali da neće povećavati cijene. Tako da rast poreza na dodatu vrijednost neće ozbiljnije uzdrmati crnogorsku ekonomiju, niti uticati na životni standard građana“, tvrdi potpredsjednik Vlade. (TVCG)

 

Portal Analitika