Društvo

Uprava policije: Zaplijenjen skank

0406skank
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije sinoć su oduzeli od P.S. (47) iz Novog Sada oko dva kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank. P.S. je lišen slobode, zbog osnovane sumnnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavaljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz UP.

Uprava policije: Zaplijenjen skank
Portal AnalitikaIzvor

Naime, policijski službenici Grupe za kontrolu i bezbjednost željeznice Podgorica su, sinoć, u mjestu Mijatovo Kolo, u vozu koji saobraća na relaciji Bar –Beograd, prilikom kontrole putnika P.S. u njegovoj putnoj torbi pronašli sakrivena ispod garderobe dva pvc pakovanja u kojima se ukupno nalazilo oko dva kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank.

Pronađena materija za koju se sumnja da je opojna droga je oduzeta, a o događaju su obaviješteni službenici Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja, kojima je predata pronađena materija i P.S, koji je lišen slobode, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

O događaju je pravovremeno obaviješteno i Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju. Pronađena materija biće poslata na vještačenje u Forenzički centar.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je P.S. namjeravao da pomenutu količinu materije, za koju se sumnja, da je opojna droga skank prokrijumčari za Republiku Srbiju. U tome je osujećen od strane policijskih službenika.

Protiv P.S. je podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon lišenja slobode P.S. je uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, predat Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadležnost.

Portal Analitika