Svijet

Češka: Sedma žrtva poplava

0406prag
B
roj smrtno stradalih u poplavama u Češkoj, u slivu rijeka Vltave i Labe, povećan je na sedam, a posljednja žrtva je žena koja je izišla u šetnju u park u blizini Praga, prenosi agencija Anadolija.

Češka: Sedma žrtva poplava
Portal AnalitikaIzvor

Žena je stradala kada je na nju na klizavom, mokrom terenu palo stablo.

U Pragu je jutros zabilježen plavni talas, a koritom Vltave se kreće oko 3.200 kubnih metara vode u sekundi, što je dvadeset puta više od normalnog. Prema lokalnim medijima, Vltava se izlila na puteve i poplavila pojedine ulice na jugu i periferiji, tako da su otežani prilazi gradu.

Zvaničnici Praga od nedjelje apeluju da u grad ne dolazi niko ako nema velike ili hitne potrebe. Takođe, u centru grada ne saobraća metro, a zatvorena je i biblioteka na samoj obali Vltave.

Vltava je poplavila i jedan dio zoološkog vrta, ali novo rukovodstvo je, za razliku od poplava 2002. godine u kojima je stradalo mnogo životinja, sve životinje evakuisalo na sigurno.

Dok se glavni grad Češke pomoću metalnih barijera zaštitio od poplava, gradovi i mjesta niz tok Vltave i Labe i dalje se suočavaju sa velikim problemima.

Portal Analitika