Rukomet

Sa mladima na Njemačku i Češku

RukometasiOkupljanje
D
ošlo je vrijeme za podmlađivanje reprezentacije, toga su svjesni svi u stručnom štabu “crvenih”, međutim to podmlađivanje nije sprovedeno namjenski, već spontano, s obzirom da su pljuštali otkazi.

Sa mladima na Njemačku i Češku
Portal AnalitikaIzvor

 

Reprezentacija je prošlost za Fahrudina Melića i Žarka Markovića, drugi desni bek Marko Simović je povrijedio šutersko rame – mišić mu je trofirao tako da neće biti u sastavu za Njemačku i Češku, dok je i neizvjestan dolazak Zorana Roganovića, jer igra Emir Kup u Kataru.

“Fahrudin mi je rekao da je definitivno stavljena tačka na njegove reprezentativne nastupe što se tiče Crne Gore, da su mu prioritet porodica i obaveze u klubu. Izuzetno mi je teško pala takva odluka, jer smo se dogovorili da nastupa 12. juna protiv Njemačke u Podgorici. U svakom slučaju, veliki gubitak za ovaj sastav, radi se o izuzetnom čovjeku i igraču. Nadam se da će mlađi igrači, Lasica i Radović, pokušati da nadoknade njegovo odsustvo”, rekao je selektor Zoran Kastratović za sajt Handball.me

Međutim na jučerašnjem okupljanju su se pojavili neki novi momci, željni dokazivanja – Mirko Radović, Miloš Vujović, Nemanja Malović, Ivan Perišić, Vladan Lipovina uz takođe mlade Marka Lasicu, Vaska Ševaljevića, Stevana Vujovića definitivno je jasno da naša rukometna reprezentacija ima budućnost.

“Imaćemo dosta vremena da se pripremimo za mečeve sa Njemačkom i Češkom. Šteta je što nijesmo kompletni, ali šta je tu je, moramo se konsolidovati i uraditi sve što je do nas da zabilježimo povoljan rezultat u narednim duelima. Mnogo želimo plasman an Evropsko prvenstvo i mislim da je upravo taj motiv naša najveća snaga”,kazao je rukometaš Kopra Vladimir Osmajić.

Do velikog duela u “Morači” sa Njemačkom je ostalo još osam dana, a “crveni” će do 10.juna trenirati u našem rukometnom hramu na Cetinju, međutim kompletni će biti tek u petak kada će se nakon završenih obaveza u klubovima priključiti Marko Rajković, Rade Mijatović, Vasko Ševaljević, Mladen Rakčević i Žarko Pejović, dok njegov prezimenjak Marko za vikend igra treću utakmicu plej-ofa holandske lige.

Selektoru Kastratoviću u Podgorici su se juče „javili” Nebojša Simić, Petar Kapisoda, Marko Lasica, Nemanja Grbović, Vladimir Osmajić, Goran Lasica, Stevan Vujović, Mirko Milašević i Ivan Perišić, kao i igrači kojima je naknadno upućen poziv zbog povreda i otkaza – desni bekovi Vladan Lipovina i Nemanja Malović, desno krilo Mirko Radović i lijevo krilo Miloš Vujović.

(Handball.me)

Portal Analitika