Politika

I Đukanović pred Anketnim odborom na saslušanju za aferu "Snimak"

0406djukanovic
S
kupštinski Anketni odbor za rasvjetljavanje afere "Snimak" biće konstituisan do kraja sedmice, a na saslušanje će, pored ostalog, biti pozvan predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, najavio je za Dan Koča Pavlović, funkcioner Demokratskog fronta i predsjednik tog skupštinskog odbora.

I Đukanović pred Anketnim odborom na saslušanju za aferu "Snimak"
Portal AnalitikaIzvor

On precizira da je namjera Anektnog odbora da se što prije konstituiše, kako bi odmah počeli sa radom.

- Anketni odbor će se, u suštini, baviti glavnim akterima afere "Snimak", uključujući Đukanovića kao osobu na vrhu piramide - izjavio je Pavlović za podgorički dnevnik.

Dan podsjeća da je ekskluzivno objavio transkripte audio-snimaka sa sjednica partijskih organa DPS-a, na kojima se čuje kako partijski funkcioneri govore o preuzimanju mjera za pridobijanje glasova, koje uključuju i zloupotrebe državnih resursa.

- Pored ostalog, čelnici vladajuće partije dogovarali su se o zapošljavanju isključivo članova DPS-a ali i o odobravanju kredita članstvu te stranke. Takođe, na tim sastancima je odato priznanje pojedinim ministrima za doprinos rezultatu partije na izborima, iako je njihovo učešće u predizbornim aktivnostima zakonom zabranjeno - piše Dan.

Portal Analitika