Politika

PEROVIĆ: Deklaracija o nezavisnosti temeljni dokument koji treba izučavati u svim školama

1503perovicok
A
kademik Sreten Perović ocijenio je u emisiji ''U Centar'' Televizije Crne Gore autora Andrije Nikolića da je Deklaracija o proglašenju nezavisnosti od 3. juna 2006 godine temeljni dokument koji je potrebno izučavati u školama i na fakultetima.

PEROVIĆ: Deklaracija o nezavisnosti temeljni dokument koji treba izučavati u svim školama
Portal AnalitikaIzvor

- Taj programski dokument je od pravnog značaja i potrebno ga je tumačiti u svim školama, od osnovne do fakulteta. Zbog toga što je naš narod, a pogotovo naši mlađi građani dosta zaboravan, pa mnoge stvari koje su se dogodile i to ne tako davno - zaboravlja, rekao je Perović.

Perović smatra da je u pitanju dokument koji je, na neki način, utemeljio naše zadatke u sadašnjosti i u budućnosti.

- Zato ne treba da bude krucijalan ne samo u građanskim krugovima nego i u Vladi i u parlamentu, naveo je Perović.

Upitan koliko smo zadatataka ispunili sedam godina nakon obnove državnosti, Perović je rekao da smo neke ispunili a neke nažalost nijesmo.

- Zašto nijesmo? U pitanju nijesu samo objektivne okolnosti. Ima dosta subjektivnih razloga zašto ne ostvarujemo ono što smo tim demokratskim referendumom utemeljili. Mislim da je na dnevnom redu mnogo toga što sadrži ta Deklaracija i da će u doglednoj budućnosti biti ostvareno mnogo onoga što nije ostvareno. Ali to ne zavisi samo od države zavisi i od nas građana, od svake porodice na određeni način, od svake institucije koje nažalost nijesu podržane kao treba i koliko treba, zaključio je Perović.

 

 

Portal Analitika