Ostalo

Radošević vjeruje u sebe i pobjedu protiv Šturma

RadosevicNjemacka
C
rnogorski bokser Predrag Radošević kazao je da je svjestan kvaliteta Feliksa Šturma, ali i da vjeruje u sebe i da je došao u Njemačku da pobijedi.

Radošević vjeruje u sebe i pobjedu protiv Šturma
Portal AnalitikaIzvor

Borba između Radoševića i njemačkog boksera, čije je rođeno ime Adnan Ćatić, na programu je 6. jula u Dortmundu. Radošević je na zvanićnoj promociji borbe u Dortmundu rekao da je to istorijski momenat za crnogorski boks i sport i ostvarenje njegove životne želje da ima protivnika kao što je Šturm.

“Čast mi je i zadovoljstvo što ću sa svojim promoterom Keti Bau Promoušnom moći da promovišem crnogorski boks i našu zemlju. Svjestan sam svog protivnika i koliko mu je bitan ovaj meč za eventualni povratak titule, ali isto tako sam svjestan i svojih mogućnosti i kvaliteta”, rekao je Radošević na konferenciji za novinare.

On je naglasio da će 6. jula dati sve od sebe da opravda očekivanja i ukazano povjerenje. Šturm je kazao da mu je predstojeći duel izuzetno bitan kako bi se ponovo borio za titulu.

“Moj cilj je jasan i ukoliko u ovom odlučujućem meču savladam Radoševića biću ponovo izazivač Daniela Gila od kog želim da povratim svoju titulu . Radošević je mladi bokser kojem meć znači isto toliko puno koliko i meni. Znam koliko je motivisan i da neće biti lak protivnik”, rekao je Šturm.

On je kazao da, iako će se on i radošević boriti jedan protiv drugog, uspjeti da u Njemačkoj na pravi način da prezentuju i sportski ujedine dvije države, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Šturm je nekadašnji prvak svijeta u srednjoj kategoriji, u verziji WBA. U karijeri imao je 43 borbe, od kojih je 37 dobio, tri je izgubio, dvije boksovao neriješeno, a jednu bez odluke. Poražen je od Oskara de la Hoje, Australijanca Danijela Geala I Španca Havijera Kastilja. Poražen je i od Sema Solimena, ali je utvrđeno da se Australijanc dopingovao pa je borba upisana bez pobjednika, odnosno odluke. Šturm, koji je 2000. godine bio prvak Evrope u amaterskoj konkurenciji, pojas u profesionalnoj osvajao je tri puta.

Radošević je kao profesionalac ostvario svih 27 pobjeda. Borba Šturma i Radoševića u IBF verziji biće održana u Vesfalen hali, a predviđena je da traje 12 rundi. (Mina)

Portal Analitika