Svijet

Bramerc nezadovoljan presudama Stanišiću i Simatoviću

bramerc
T
užilaštvo će najvjerovatnije uložiti žalbu Apelacionom vijeću u slučaju Jovice Stanišića i Franka Simatovića, kaže glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc.

Bramerc nezadovoljan presudama Stanišiću i Simatoviću
Portal AnalitikaIzvor

Bramerc dodaje i da je duboko nezadovoljan nedavnom serijom oslobađajućih presuda. Prema njegovim riječima, tužilaštvo ponudilo sasvim dovoljno dokaza i dodao da ''nijednog minuta, ni sekunda'' nije očekivao da Stanišić i Simatović budu oslobođeni.

''Još uvijek proučavamo obrazloženje sudskog vijeća i logiku kojom su se rukovodili , ali gotovo je sigurno da ćemo se žaliti'', rekao je Bramerc tokom tribine o međunarodnom pravu koja je održana u organizaciji Centra za evropsku politiku u sjedištu EU, u Briselu.

Dvojica bivših šefova Državne bezbjednosti Srbije su prošle nedjelje prvostepenom presudom oslobođeni odgovornosti za ratne zločine koje su u Hrvatskoj i Bosni počinile paravojne jedinice koje su pod okriljem DB osnovali, naoružali i organizovali tokom devedesetih godina, jer nema dokaza da su direktno naredili tim jedinicama da vrše konkretne zločine. (B92)

 

 

 

Portal Analitika