Fudbal

FSCG: Budućnost i Grbalj bez Evrope!

T1CFL
F
udbaleri Budućnosti i Grblja neće igrati kvalifikacije za Ligu Evrope jer nijesu dobili licencu za nastup u takmičenjima pod okriljem Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), objavljeno je na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Crne Gore.

FSCG: Budućnost i Grbalj bez Evrope!
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da je Komisija za žalbe za licenciranje odbila žalbu Buducnosti i Grblja kao neosnovane, navodeći da ti klubovi u propisanom roku nijesu dostavili potrebnu dokumentaciju propisanu Pravilnikom o licenciranju klubova za takmičenja u organizaciji UEFA.

Komisija je usvojila žalbe Sutjeske, Rudara i Mladosti i izdala im licencu za nastup u UEFA takmičenjima. Oni su se pridružili Čeliku koji je u prvostepenom postupku dobio dozvolu da se takmiči u eurokupovima.

"U skladu sa članom 88 Pravilnika o licenciranju klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, ukoliko klub-podnosilac zahtjeva za licencu ne dostavi dokumentaciju ili ne ispuni određene minimalne zahtjeve po pitanju sadržaja, formata i obračuna, ili ako je ne dostavi u roku propisanim Pravilnikom, mora se odbiti izdavanje UEFA licence", piše u saopštenju objavljenom na sajtu FSCG.

Portal Analitika