Vaterpolo

Još jedna titula za VA Kataro

VaterpoloLopta
N
a osnovu najboljeg učinka u ligaškom dijelu takmičenja VA Kataro stekla je pravo da bude domaćin završnog turnira Prvenstva Crne Gore u kategoriji 2001. godište i malađi.

Još jedna titula za VA Kataro
Portal AnalitikaIzvor

 

U polufinalnoj utakmici ekipa Jadrana iz Herceg-Novog savladala je ekipu Primorca 9-2. Kataro je u finalu pobijedio ekipu Jadrana rezultatom 7-3 i postao prvak Crne Gore za 2012/13. Drugo mjesto pripalo je ekipi Jadrana, a treće Primorcu. Najbolji igrača završnog turnira je igrač Katara Miroslav Perković.

''Izuzetno sam zadovoljan postignutim uspjehom. Biti prvak Crne Gore, a potom i šampion u ovoj kategoriji u izuzetno kvalitetnom takmičenju kakvo je, je apsolutni uspjeh cijelog kluba. Ovim rezultatima potvrdili smo zasluženo osvojen naslova vicešampiona na proslogodišnjem nezvaničnom prvenstvu svijeta u Italiji. Svi pomenuti uspjesi nijesu došli slučajno, već su proizvod kontinuiranog rada i treniranja. Zahvalio bihse igračima i roditeljima koji su svojim trudom i zalaganjem postigli ovakav uspjeh. Koristim priliku da se zahvalim i ostalim klubovima na fer i korektnoj igri'' kazao je je trener Željko Vičević

Ekipa koja je osvojila nasolv prvaka Crne Gore:

Samir Spahić, Jovan Pržica, Andrija Sužnjević, Dragan Marković, Marko Mršić, Petar Gopčević, Filip Jašović, Petar Ivanović, Miroslav Perković, Božo Vuksanović, Milan Cvijović, Danilo Nikaljević, Balaša Kaluđerović, Ivan Glušica i Marko Delać. Trener Željko Vičević, pomoćni trener Ivan Bjelobrković.

Portal Analitika