Svijet

Požar na farmi u Kini, 119 poginulih

0306Kina-pozar
N
ajmanje 119 osoba je poginulo, dok je nekoliko desetina povrijeđeno u požaru na farmi živine i u fabrici za preradu živinskog mesa na sjeveroistoku Kine. Požar su izazvale eksplozije na električnom sistemu farme, prenosi RTS.rs.

Požar na farmi u Kini, 119 poginulih
Portal AnalitikaIzvor

Požar u mjestu Mišazi, u provinciji Đilin izazvale su, po svemu sudeći, tri eksplozije na električnom sistemu farme, javlja Sinhua.

Pozivajući se na neimenovane radnike, televizija CCTV je objavila da je požar izbio dok su se mijenjale smjene i da se u tom trenutku u fabrici nalazilo oko 350 radnika.

Lokalni zvaničnici su saopštili da je poginulo 119 osoba, a na svom blogu su objavili da je požar izazvalo curenje amonijaka.

Vlada provincije Đilin strahuje da bi broj žrtava mogao da bude još veći jer ima na desetine povrijeđenih.

Spasioci su pronašli tijela u spaljenim zgradama, a spasilačka operacija je nastavljena, prenosi AP.

Na snimku prikazanom na kineskoj televiziji vidi se kako tamni dim izbija iz struktura od cementa.

Preživjeli su za agenciju Sinhua ispričali da je bjekstvo iz fabrike bilo otežano zbog "složene unutrašnjosti", uskih izlaza i zaključane prednje kapije.

Vlasnik fabrike živine "Đilin baojuanfeng poltri" veliki je proizvođač pilećih prerađevina i zapošljava 1.200 ljudi. Fabrika se nalazi izvan grada Dehui, oko 800 kilometara sjeveroistočno od Pekinga.

Izvor: rts.rs

Portal Analitika