Društvo

Popović: Prosječna cijena kvadrata stana 700 eura, može i na lizing

0306danilopopovicok
O
d 1996. godine Crnogorski fond za solidarnu izgradnju je izgradio ukupno 824 stambene jedinice u Podgorici, Budvi, Beranama, Pljevljima, Kolašinu, Nikšiću, Andrijevici, Rožajama i na Cetinju, izjavio je u intervjuu Pobjedi predsjednik odbora direktora fonda Danilo Popović.

Popović: Prosječna cijena kvadrata stana 700 eura, može i na lizing
Portal AnalitikaIzvor

„Fond trenutno investira u opštinama Mojkovac, Plužine, Bijelo Polje, Tivat i Bar. U najskorije vrijeme biće spremno za realizaciju još 513 stanova“, precizirao je Popović, navodeći da se prosječna cijena kvadrata stana u njihovoj ponudi kreće od 550 eura na sjeveru do 850 eura na jugu države.

„Prosječna cijena kvadrata je oko 700 eura. Osim kupovine sopstvenim sredstvima, fond nudi i opciju kupovine na lizing uz učešće od 30 odsto i rok otplate od 20 godina, kao i opciju zakupa. Fond gradi stanove za unaprijed poznate kupce, a to su državna ili privatna preduzeća koja finansijski na dobrovoljnoj osnovi participiraju u fondu. Time stiču pravo na kupovinu određenog broja stanova koje dodijeljuju zaposlenima, a oni zaključuju kupoprodajne ugovore sa fondom“, naveo je Popović.

Istakao je da se kroz projekte fonda, prema procjenama, iskazuje potreba za igradnjom još 5000 stanova, ne računajući penzionere, nezaposlene i izbjeglice.

Portal Analitika