Kultura

Izložbe Popovića, Raičevića i Kalezića na Salonu fotografije u Francuskoj

0206Zoran
S
aša Popović
, Zoran - Ribo Raičević i Dejan Kalezić, članova Foto kluba „PhotoCG“,  predstaviće se u utorak na samostalnim izložbama fotografija publici u Dol de Bretanju, u Francuskoj.

Izložbe Popovića, Raičevića i Kalezića na Salonu fotografije u Francuskoj
Portal AnalitikaIzvor

Njihovi radovi biće predstavljeni u okviru 10. Internacionalnog salona fotografije, na kome će svoja ostvarenja izložiti više od četrdeset autora iz raznih zemalja.

- Saša Popović će se predstaviti sa četrnaest pejzaža pod nazivom „Crnom Gorom“, Zoran - Ribo Raičević izložbom „Ljepote crnogorskih planina“ koju čini osamnaest fotografija pejzaža, dok će Dejan Kalezić izložiti pozorišne fotografije - njih petnaest objedinjenih pod naziovom „Emotions“. Činjenica da naši članovi izlažu u Francuskoj, kolijevci fotografije, predstavlja veliki uspjeh i vjerujemo da će na pravi način reprezentovati i sebe i našu zemlju – kazali su iz podgoričkog foto kluba.

0206SasaPopović već je poznat ovdašnjoj publici po crnogorskim pejzažima.

- Jednog dana na Skadarskom jezeru ugedao sam plamenu zvijezdu koja mi je pokazala put ka Durmitoru, gdje planinski vrhovi nose zlatne ogrlice. Drugog dana, na Pešterskoj visoravni, prošao sam kroz zonu sumraka i od tada sve pećine u Crnoj Gori imaju lik čovjeka sa Munkove slike „Krik“. Da, znam da ovo zvuči neobično, zato uvijek foto-aparat nosim sobom – riječi su Saše Popovića kojima predstavlja 14 fotografija pod nazivom „A traverse le Montenegro“ (Crnom Gorom).

0206DejanDejan Kalezić je o svom foto serijalu zapisao:

- „Emotions“ je serija fotografija iz više pozorišnih predstava igranih u Crnogorskom narodnom pozorištu. Istraživanje odnosa žene i muškarca kroz fotografiju za mene predstavlja izazov i u pozorišnom i u svakodevnom životu. Da li bi glumice i glumci u realnom svijetu u sličnim situacijama reagovali na isti ili sličan način kao u predstavama? Ili je sve samo gluma? Tražim odgovore...

Portal Analitika