Politika

SL: Niko nas nije kontaktirao povodom prenosa papira

srpska_lista
S
rpska lista je začuđena izjavom pomoćnika ministra za manjinska prava Sabahudina Delića koji je saopštio nekakve ,,odluke'' i ,,rešenja'' Momčila Vuksanovića u vezi elektora SL, umjesto da to učini sam Vuksanović koji danima ćuti i kasapi od zore do mraka, sa svojim dobrovoljcima, našu dokumentaciju, saopšteno je iz Srpske liste.

SL: Niko nas nije kontaktirao povodom prenosa papira
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, niko iz Izborne komisije Srpskog savjeta nije ih kontaktirao, niti smo kontaktirani iz Ministarstva, povodom konačnog prenosa dijela naših papira.

-U Ministarstvu su, u više navrata, informisani o pritiscima koji se vrše na elektore SL i o falsifikovanju originalne dokumentacije, a nikad ništa nisu preduzeli tim povodom, osim što ,,nisu mogli negirati optužbe''. Za preseljenje naše dokumentacije iz Vuksanovićevih privatnih prostorija u Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, nakon osam dana, saznali smo iz štampe. Iako su i jedni i drugi obećali da će nam na vrijeme saopštiti gdje se nalazi naša iskasapljena dokumentacija, neko je očigledno imao dovoljno vremena da obavijesti medije, ali ne i hrabrosti da se nama obrati zato što, jasno je, jedni od drugih dobro i do u detalje znaju šta se i zašto se radi sa dokumentacijom, nakon četiri godine opštih zajedničkih dilova u Fondu za manjine, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, rukovodstvo i elektori Srpske liste prikupiće do sjutra sve validne informacije povodom višednevnih blic-krig operacija etničkih preduzetnika koji vedre i oblače dokumentacijom o Izbornim skupštinama savjeta nacionalnih zajednica.

- Sa dijelom naše dokumentacije i činjenicama o cijelom postupku, pred novinare izaći će predsjednik SL Dobrilo Dedeić i dio naših elektora. Oni će sjutra, u ime 131 elektora SL, održati konferenciju za novinare na trgu ,,Vektre'', u neposrednoj blizini Ministarstva za ljudska i manjinska prava, u 14 sati, kaže se u saopštenju.

 
 

 

Portal Analitika