Društvo

Porodica Fejzić uputila otvoreno pismo državnom vrhu

106fejzicok
P
orodica Rožajca Muharema Fejzića poslala je otvoreno pismo predsjednicima države, Vlade i Skupštine, u kojem tvrde da je Fejzić u čevtrtak bio otet i brutalno pretučen. Porodica Fejzića je zatražila od državnih funkiconera da se svojim autoritetom založe da se Muharemu garantuje bezbjednost i normalan život, i da se taj slučaj procesuira.
Porodica Fejzić uputila otvoreno pismo državnom vrhu
Portal AnalitikaIzvor


U pismu koje je, u ime porodice, potpisao aktivista civilnog društva

Mirsad Fejzić

, navodi se da je Muharema u četvrtak uveče presrela grupa naoružanih i maskiranih osoba i da je odveden u nepoznatom pravcu, javlja Mina.



“Tek sjutradan smo svi saznali da je pronađen na Kosovu. Navodi policije da je pronađen zdrav, na žalost, nijesu potpuno tačni. Brutalno je pretučen i mučen, a njegovo tijelo je paljeno na nekoliko mjesta”, navodi se u pismu.



Porodica podsjeća da je Muharem u parlamentu govorio o kriminalnim aktivnostima i postojanju šverca cigareta na granici Crne Gore s Kosovom, i da je tada zatražio da se njegovi navodi provjere i da mu se pruži potrebna zaštita.



“Reakcija državnih organa je izostala. Nećemo sebi sada dati za pravo da komentarišemo koliko je to bio odgovoran odnos onih koji bi, valjda, trebalo da služe državi i njenim građanima. Muharema niko od zvaničnika nije posjetio. U drugim bi zemljama i na taj način bio zaštićen”, navodi se u pismu.



Porodica Fejzić tvrdi da nadležni nijesu provjerili Muharemove navode i da je kriminalnim strukturama dozvoljeno da on bude otet nedaleko od centra Rožaja.



“Neko im je u Crnoj Gori dozvlio da voze auto bez registraskih oznaka. Oni su, bez ikakvih problema i bez Muharemovih potrebnih dokumenata, očigledno prešli državnu granicu i završili s njim u susjednoj zemlji. Otmičari su mu se obratili samo jednom i kazali da je 'došlo vrijeme da ga vidi glavni'", kaže se u pismu.



Porodica Fejzić navodi da podržava pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji, i da ih zato i brine "činjenica da građanin Crne Gore, koji odgovorno govori o poznatim mu negativnim pojavama u sredini u kojoj živi, može biti otet i preveden preko državne granice".



"To može da govori o slabosti i nespremnosti naše države što se, valjda, nikako ne smije dopustiti”, kaže se u pismu.



Dodaje se da država ne smije dopustiti da "kriminalci neopaženo prelaze državnu granicu i rade kod nas i s nama šta god žele”.



“U Crnoj Gori je svako pitanje osjetljivo. Zato jasno saopštavamo da porodica Fejzić nikako ne želi da se ovaj slučaj politizuje i postane predmet političkih manipulacija. Isključivo želimo mir i spokoj. Hoćemo bezbjednost za Muharema i njegovu djecu”, zaključuje se u pismu.

Portal Analitika